1976 yılında kurulmuş olan NUROL Makina, 1992 yılından itibaren savunma sanayine yönelik çalışmalara başlamış olup, Ankara’daki modern tesislerinde 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araç üretimine devam etmektedir.
“Yenilikçi ve rekabetçi çözümleriyle fark yaratan küresel ölçekte tercih edilen, alanında lider savunma şirketi olmaktır.”
NUROL Makina, zırh çeliği işlemek üzere kullandığı 5 eksenli lazer kesme cihazı, 7 eksenli robotik kaynak makinası, hidrolik eksantrik presler, ısıl işlem, lazer tarama ölçüm sistemi ve boyama üniteleri gibi teknolojik alt yapısı ile yüksek üretim kapasitesine sahiptir. Özgün tasarımları ile kara platformları segmentinde her zaman fark yaratan NUROL Makina; hendek ve engel aşma, yan ve dik meyil tırmanma, engebeli arazi ve derin sulardan geçiş gibi performans testlerinin yapılabilmesini sağlayan bir test alanına sahiptir.
NUROL Makina, başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere yurt içi ve yurt dışına yönelik 4x4 sınıfında Ejder YALÇIN, Yörük (NMS), Ejder TOMA, Ilgaz ve Ejder Kunter üretimini yapmaktadır.
NUROL Makina, dünyadaki en büyük gücün çalışanlarıyla kocaman bir aile olmak olduğunu bilmekte, kurumsal değerlerine bağlı yenilikçi çalışmalarını, 40 yılı aşkın mühendislik deneyimi ile harmanlayarak savunma alanında faaliyetlerine devam etmektedir. Milli kalkınmayı, toplumsal faydayı ve çevreye saygıyı ilke edinen, gelişen Türkiye’nin lider üreticisi olarak tasarım ile teknolojiyi birleştiren NUROL Makina sektördeki yerini her gün daha da sağlamlaştırmaktadır.
“İnsanların huzur ve güven içinde yaşamalarını garanti etmek amacıyla silahlı kuvvetlerin ve güvenlik unsurlarının görevlerini başarıyla yerine getirebilecekleri en iyi çözümün teminatı olmaktır.”
Nurol Makina olarak geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz tüm ürünlerde mühendislik ve teknolojinin imkânlarını kullanarak savunma sektörü gereksinimlerini ve müşterilerimizin beklentilerini “uygulanabilir” şartlar çerçevesinde maksimum düzeyde karşılamak esas amacımızdır.
İş mükemmelliği modeli çerçevesinde; paydaşlarımızla birlikte sürekli iyileştirdiğimiz bir Entegre Yönetim Sistemi bu amaç için ortak anlayışımızdır.
Müşterilerimize vereceğimiz kaliteli ve ürünlerimizin lojistik destek hizmetini ürün ömrü süresince aksatmadan sağlayarak müşteri memnuniyetini devamlı kılmak şirket hedeflerimizdendir.
Nurol Makina olarak; çevre yönetim sistemi etkileşimlerini etkin olarak takip eden, çevreyi koruma bilincini tüm paydaşlarına aşılamayı görev ve sorumluluk olarak gören ve tüm iş kazalarının, meslek hastalıklarının önlenebilir olduğu inancının bir kurum kültürü haline gelmesi ortak hedefimizdir.
Bu doğrultuda;
Nurol Makina olarak kurumsal bilginin, rekabet gücümüzü artıran en önemli yapı taşlarından biri olduğu bilinci içerisinde faaliyet gösteririz. Bu doğrultuda;
Nurol Makina olarak misyonumuz, vizyonumuz, değerlerimiz ve hedeflerimiz kapsamında şirketin büyümesini, sürdürülebilir gelişimini ve karlılığını korumak amacıyla risk ve fırsatların yönetilmesi ortak anlayışımızdır. Bu doğrultuda;
Nurol Makina olarak geliştirdiğimiz, ürettiğimiz tüm ürünlerde mühendislik ve teknolojinin imkânlarını kullanarak savunma sektörü gereksinimleri kapsamında müşteri şikâyetlerini ele alma, müşteri memnuniyetini sağlama ve arttırma amacı ile Nurol Makina Sanayi A.Ş olarak;
06.12.2023
Nurol Makina olarak Enerji Yönetim Sistemini, tasarım, üretim, montaj ve satış sonrası hizmetler kapsamında tüm faaliyetlerimizde ISO 50001 standardına uygun olarak işletmek esas amacımızdır. Bu doğrultuda;
Nurol Makina olarak; tasarım, üretim ve satış sonrası hizmet faaliyetlerimizin sürekliliği için gerekli olan malzemelerin tedarik sürecinde, kaliteli ve sürdürülebilir ilişkiler kurmak temel önceliğimizdir. Bu doğrultuda;
Nurol Makina olarak sürdürülebilirliğin ana bileşenleri olan çevreyi korumayı, ekonomik büyümeyi ve sosyal gelişim odaklarına uygun olarak faaliyet göstermeyi gözeten bir yaklaşım benimsemekteyiz. Bu doğrultuda;
Nurol Makina olarak, paydaş ve çözüm ortaklarımız olarak gördüğümüz Yardımcı Sanayilerimizin, uluslararası kabul görmüş çevresel, sosyal ve etik standartlar ile ilkelere uyumunu başlıca sorumluluklarımız arasında görüyoruz.
Yardımcı Sanayilerimizi seçerken, Uluslararası Çalışma Örgütü (“ILO”) ve Birleşmiş Milletler(“BM”) Sözleşmeleri başta olmak üzere tüm geçerli ulusal yasa ve yönetmelikler ışığında hazırladığımız Nurol Makina Yardımcı Sanayi İlkelerine (İlkeler) uyumunu gözetiyoruz. Yardımcı Sanayilerimizin İlkeler’e uyumunu sağlamak amacıyla bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi, gerekli görülen hallerde eğitimler düzenlemeyi taahhüt ediyoruz. Aynı zamanda denetim kapsamında Yardımcı Sanayilerden gerektiğinde ilkelere uyumu gösteren belgeleri şeffaf bir şekilde paylaşmalarını bekleriz.
Nurol Makina Yardımcı Sanayi İlkeleri, tüm satın alma operasyonlarını kapsar ve Yardımcı Sanayilerimizden beklenen temel davranış kurallarını içerir. Yardımcı Sanayilerimizin İlkeler’i kendi Yardımcı Sanayi zincirlerine iletmelerini ve İlkeler’in Yardımcı Sanayileri tarafından da uygulanmasını bekleriz.
İş ortamında ve işe alma, ücretlendirme, eğitim, terfi ve emeklilikle ilgili uygulamalarda cinsiyet, yaş, din, ırk, mezhep, sosyal statü, fiziksel yapı, etnik köken, uyruk, siyasi görüş, cinsel yönelim, hamilelik, siyasal görüş veya herhangi başka bir nedenden ötürü ayrımcılığa tolerans gösterilmemelidir.
İş ortamında fiziksel istismar veya disiplin uygulaması, cinsel, sözlü veya fiziksel taciz ve yıldırmanın hiçbir şekli kabul edilemez.
Tüm iş ilişkilerinde temel ahlaki ve insani değer yargılarına uygun olarak, hakkaniyetli davranılmalıdır.
Çalışanlar en az asgari ücrete uygun olarak ücretlendirilmeli, tüm yan haklar yasa ve yönetmelikler ile belirlenen kurallara uygun olmalı, ödemeler düzenli ve zamanında yapılmalıdır.
Çalışanlara yasa ve yönetmeliklere uygun tatil ve izin günleri sağlandığından ve çalışma saatlerinin yönetmeliklere uygun olduğundan emin olunmalıdır.
Çevre ile ilgili tüm geçerli yasa, yönetmelik ve mevzuatlara (hava emisyonları, atıklar, atık su, kimyasal maddeler ile ilgili tüm kanunlar dâhil olmak üzere) uyulmalıdır.
Karbon salımlarını ve doğal kaynak tüketimini azaltmak ve geri dönüştürülen atık miktarını artırmak üzere çalışılmalıdır.
Çalışanlara sağlıklı, hijyenik ve güvenli bir iş ortamı sağlanmalıdır.
İş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek için gerekli önlemler alınmalı, çalışanlara düzenli olarak farkındalık yaratma amaçlı iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmelidir.
Nurol Makina Logo Paketi