Kurumsal

1976 yılında kurulmuş olan NUROL Makina, 1992 yılından itibaren savunma sanayine yönelik çalışmalara başlamış olup, Ankara’daki modern tesislerinde 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araç üretimine devam etmektedir.
Misyonumuz
Ülkemizde ve ülkemizin dahil olduğu çevre bölgelerde (Orta Doğu, Afrika, Orta Asya ve Doğu Avrupa) sayısı, şiddeti ve karmaşıklığı giderek artan asimetrik tehditler kaynaklı çatışma ortamında güvenlik güçlerinin görevlerini güven içinde ve etkin olarak yerine getirmelerini sağlamaktır.
Vizyonumuz
Yurt içinde her askeri ve emniyet biriminde Nurol Makina araçlarının olmasını;
Yurt dışında ise 20 ülkenin envanterinde 3,000 adetin üzerinde aktif olarak lojistik destek hizmeti verdiğimiz aracımızın olmasını sağlamaktır.

Değerlerimiz
Nurol Makina Yardımcı Sanayi İlkeleri
Nurol Makina olarak, paydaş ve çözüm ortaklarımız olarak gördüğümüz Yardımcı Sanayilerimizin, uluslararası kabul görmüş çevresel, sosyal ve etik standartlar ile ilkelere uyumunu başlıca sorumluluklarımız arasında görüyoruz.
Yardımcı Sanayilerimizi seçerken, Uluslararası Çalışma Örgütü (“ILO”) ve Birleşmiş Milletler(“BM”) Sözleşmeleri başta olmak üzere tüm geçerli ulusal yasa ve yönetmelikler ışığında hazırladığımız Nurol Makina Yardımcı Sanayi İlkelerine (İlkeler) uyumunu gözetiyoruz. Yardımcı Sanayilerimizin İlkeler’e uyumunu sağlamak amacıyla bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi, gerekli görülen hallerde eğitimler düzenlemeyi taahhüt ediyoruz. Aynı zamanda denetim kapsamında Yardımcı Sanayilerden gerektiğinde ilkelere uyumu gösteren belgeleri şeffaf bir şekilde paylaşmalarını bekleriz.
Nurol Makina Yardımcı Sanayi İlkeleri, tüm satın alma operasyonlarını kapsar ve Yardımcı Sanayilerimizden beklenen temel davranış kurallarını içerir. Yardımcı Sanayilerimizin İlkeler’i kendi Yardımcı Sanayi zincirlerine iletmelerini ve İlkeler’in Yardımcı Sanayileri tarafından da uygulanmasını bekleriz.
Çocuk İşçilik ve Zorla Çalıştırmanın Engellenmesi
Hiçbir koşul altında çocuk işçi çalıştırılmamalı, titiz ve azami özen gösterilmelidir. Uluslararası Çalışma Örgütü Sözleşmesinin 138’inci maddesi kapsamında asgari çalışma yaşı 15, bazı gelişmekte olan ülkeler için 14 olarak belirlenmiştir. Asgari yaş altındaki çalışanlar çocuk işçi tanımına girmektedir.
Asgari çalışma yaşından büyük genç çalışanların eğitiminin engellenmemesi ve tehlikeli işlerde çalıştırılmaması gerekir.
Çalışma, ihtiyarî olmalıdır. Zorla veya zorunlu tutularak işçi çalıştırılmamalıdır.
Hiçbir çalışan güvence olmadan çalıştırılmamalıdır.
Borçların işgücü ile ödenmesi hiçbir koşul altında kabul edilmemelidir.
Ayrımcılığın Önlenmesi
İş ortamında ve işe alma, ücretlendirme, eğitim, terfi ve emeklilikle ilgili uygulamalarda cinsiyet, yaş, din, ırk, mezhep, sosyal statü, fiziksel yapı, etnik köken, uyruk, siyasi görüş, cinsel yönelim, hamilelik, siyasal görüş veya herhangi başka bir nedenden ötürü ayrımcılığa tolerans gösterilmemelidir.
İnsani Muamele
İş ortamında fiziksel istismar veya disiplin uygulaması, cinsel, sözlü veya fiziksel taciz ve yıldırmanın hiçbir şekli kabul edilemez.
Tüm iş ilişkilerinde temel ahlaki ve insani değer yargılarına uygun olarak, hakkaniyetli davranılmalıdır.
İş Sağlığı ve Güvenliği
Çalışanlara sağlıklı, hijyenik ve güvenli bir iş ortamı sağlanmalıdır.
İş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek için gerekli önlemler alınmalı, çalışanlara düzenli olarak farkındalık yaratma amaçlı iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmelidir.
Ücretlendirme
Çalışanlar en az asgari ücrete uygun olarak ücretlendirilmeli, tüm yan haklar yasa ve yönetmelikler ile belirlenen kurallara uygun olmalı, ödemeler düzenli ve zamanında yapılmalıdır.
Çalışma Saatleri
Çalışanlara yasa ve yönetmeliklere uygun tatil ve izin günleri sağlandığından ve çalışma saatlerinin yönetmeliklere uygun olduğundan emin olunmalıdır.
Çevre
Çevre ile ilgili tüm geçerli yasa, yönetmelik ve mevzuatlara (hava emisyonları, atıklar, atık su, kimyasal maddeler ile ilgili tüm kanunlar dâhil olmak üzere) uyulmalıdır.
Karbon salımlarını ve doğal kaynak tüketimini azaltmak ve geri dönüştürülen atık miktarını artırmak üzere çalışılmalıdır.
Etik
İş kolaylaştırma amacıyla hediye alınıp verilmez, rüşvet ve yolsuzluğun hiçbir şekline izin verilmez ve müsamaha gösterilmez.
Çıkar çatışması oluşturacak durumlardan kaçınılmalıdır.
Rekabeti bozma, engelleme veya sınırlama amacı taşıyan teşebbüslerde bulunulmamalıdır.
İş ortaklarının fikri mülkiyet hakları korunmalıdır.

Geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz tüm ürünlerde, mühendislik ve teknolojinin imkânlarını kullanarak sektörün gereksinimlerini ve müşterinin beklentilerini uygulanabilir şartlar çerçevesinde maksimum düzeyde sağlamaktır.
Bu politika doğrultusunda, gelişmelere açık, kendini eğiten, paydaşlarının önerilerini dikkate alan, doğruları titizlikle uygulayan ve sürekli iyileştirilen bir Entegre Yönetim Sisteminin gerekliliği ortak anlayışımızdır.
Müşterilerimize vereceğimiz kaliteli ve güvenilir ürünlerimizin lojistik destek hizmetini ürün ömrü süresince aksatmadan sağlayarak müşteri memnuniyetini devamlı kılmak da şirket hedefimizdir.
ENGİN AYKOL
GENEL MÜDÜR
İSG ve Çevre Politikamız
Nurol Makina Sanayi A.Ş. (NMS) olarak; çevre ve İSG yönetim sistemi etkileşimlerini gözden geçiren, çevreyi koruma bilincini tüm paydaşlarına aşılamayı görev ve sorumluluk olarak gören ve tüm iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenebilir olduğu inancıyla gereken bilinç ve kültürün oluşturulması hedefi ile hareket etmekteyiz.
Bu doğrultuda;
- Yasal şartlara, NMS şartlarına ve müşteri isteklerinin gerekleri olan sözleşme şartlarına uymayı,
- Tüm İSG tehlikelerimizi ve çevre boyutlarımızı sürekli gözden geçirerek kontrol altına almayı ve olası tüm İSG ve çevre risklerini minimize etmeyi,
- Her zaman yeniliklere açık olmayı temel felsefemiz olarak benimseyerek İSG ve çevre performansını sürekli iyileştirmeyi ve yapılan iyileştirmeleri sürdürülebilir kılmayı,
- İSG ve çevre bilincini tüm çalışanlarımızda yükseltmek için eğitimler, çalıştaylar, seminerler gibi çeşitli faaliyetler düzenleyerek kalıcı bir şirket kültürü oluşturmayı,
- İş sağlığı ve güvenliği hedefleri doğrultusunda, üst yönetim desteği ve çalışan temsilcilerinin katılımı ile yönetim sistemi performansının sürekliliğini sağlamayı,
- Çalışanlarımızın, alt yüklenicilerin, stajyerlerin ve ziyaretçilerin sağlıklı ve güvenli; çevreye duyarlı bir işyerinde bulunmasını sağlamak ve herkesin sağlığını korumak ve geliştirmek için gerekli faaliyetleri yürütmeyi,
- Kaynakların verimli kullanımı ve etkin bir atık yönetimi ile çevre dostu bir yaklaşımı benimseyerek, çevreye verilen zararı en aza indirmeyi,
- Çevresel etkilerin, yaşam döngüsü içerisinde istem dışı şekilde artmasını önleyecek bir yaklaşım kullanarak, kuruluşun ürün ve hizmetlerinin; tasarımının, imalatının, dağıtımının, tüketiminin ve elden çıkarılmasının kontrol edilmesi veya etkilemesini düzenlemeyi,
- İnsana ve çevreye olan sorumluluklarımız konusunda tüm paydaşlarımızı bilinçlendirerek, katılımlarını sağlamayı bu amaç doğrultusunda eğitim ve çeşitli faaliyetler düzenlemeyi, taahhüt ederiz.
ENGİN AYKOL
GENEL MÜDÜR
Bilgi Güvenliği Politikamız
Nurol Makina Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı doğrultusunda; Çalışanların, tedarikçilerin ve müşterilerin bilgi varlıklarına güvenli bir şekilde erişimini sağlamayı,
- Bilginin gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini korumayı,
- Çalışanların, tedarikçilerin ve müşterilerin bilgi varlıkları üzerinde oluşabilecek riskleri değerlendirmeyi ve yönetmeyi,
- Kurumun güvenilirliğini ve marka imajını korumayı,
- Bilgi güvenliği ihlali durumunda gerekli görülen yaptırımları uygulamayı,
- Tabi olduğu ulusal, uluslararası düzenlemelerden, ilgili mevzuat ve standart gereklerini yerine getirmekten, anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini karşılamaktan, iç ve dış paydaşlara yönelik kurumsal sorumluluklardan kaynaklanan bilgi güvenliği gereksinimlerini sağlamayı,
- İş/hizmet sürekliliğine bilgi güvenliği tehditlerinin etkisini azaltmayı, işin sürekliliği ve sürdürülebilirliğini sağlamayı,
- Bilgi güvenliği farkındalığını arttırmak amacıyla yetkinlikleri geliştirecek eğitimleri sağlamayı, taahhüt ederiz.
ENGİN AYKOL
GENEL MÜDÜR
Risk Politikamız
Nurol Makina olarak misyonumuz, vizyonumuz, değerlerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda şirketin büyümesini, sürdürülebilir gelişimini ve karlılığını korumak amacıyla her türlü risk ve fırsatın yönetilmesi ortak hedefimizdir. Risk Yönetim Sistemi doğrultusunda;
- Sektörümüzün, paydaşlarımızın, faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz coğrafyaların uzun vadeli ve konjonktürel ihtiyaçları, beklentileri ve durumları, bizleri de etkileyebilecek küresel seviyedeki tüm gelişmelerden kaynaklanan risk/fırsatların tanımlanması,
- Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizde sapmalara sebep olabilecek risk ve fırsat unsurlarının erken tespit edilmesi, sistematik olarak raporlanması ve etkin şekilde yönetilmesini,
- Çıkar çelişkisi olan konuların etik kurul tarafından değerlendirilmesini,
- Risk ve Fırsatların yönetimi için gerekli alt yapı ve kaynakların sağlanmasını,
- Paydaşlarımızın sürekli ve sürdürülebilir iyileşmelerine katkıda bulunmayı,
- Yönetim sistemi ihtiyaçları doğrultusunda gözden geçirmelerin sağlanması ve ilgili tarafların farkındalığını artırmaya yönelik faaliyetler yapılmasını, taahhüt ediyoruz.
ENGİN AYKOL
GENEL MÜDÜR